Nadgradnja magnetnoresonančnega sistema za Službo za radiologijo

nadgradnjamri_zaspletno

Nadgradnja magnetnoresonančnega sistema za Službo za radiologijo

100%
100% donirano
Še 0€

Na oddelku za radiologijo Pediatrične klinike v Ljubljani je MR naprava, na kateri se redno opravljajo preiskave trebuha, prsnega koša, skeleta in celega telesa. Pregledujejo zelo bolne otroke, ki pogosto potrebujejo preiskavo celotnega telesa za izključitev eventuelnih multi fokalnih zasevkov ali zagona kroničnega vnetnega dogajanja. Za to preiskavo potrebujejo nadgradnjo, in sicer whole body programsko in strojno opremo, ki je žal nimajo.

Whole body preiskavo trenutno opravljajo z abdominalnimi tuljavami, brez strojne opreme za premik mize. Če želijo poslikati celo telo, morajo otroka med preiskavo dvigovati in obračati, kar preiskavo podaljša. Posledično je preiskava dolga dobro uro in pol, včasih tudi dve, česar mnogi otroci žal ne uspejo vzdržati. Da bi uspešno diagnosticirali njihovo zdravstveno stanje, jih morajo anestezirati.

Z Whole body nadgradnjo programske in strojne opreme bi se trajanje preiskave bistveno skrajšalo, saj bi v enem delu pokrila celotno telo, brez prekinitev preiskave in obračanja, kar je za male paciente izrednega pomena, saj v nekaterih primerih ne bi več potrebovali anestezije. Nenazadnje ne gre pozabiti, da se s krajšanjem časa preiskave pridobi kak dodaten termin, kar bi posledično skrajšalo tudi čakalne vrste in omogočilo hitro in kakovostno diagnostiko več bolnikom.

V Službi za radiologijo opravljajo tudi preiskave jeter. Preiskava Liver lab omogoča natančnejšo MR diagnostiko difuznih in fokalnih obolenj jetrnega parenhima. Z njo lahko ocenjujejo vsebnost maščevja ali železovih depozitov v parenhimu jeter. Včasih je potrebno za natančno diagnozo opraviti biopsijo jeter, kjer gre za invazivno preiskavo. Z Liver lab bi se lahko izognili kakšni biopsiji, saj bi nam za diagnozo velikokrat zadostovala že kakovostna MR preiskava.

Z nakupom nadgradnje magnetno resonančnega sistema bomo mnogim otrokom olajšali že tako boleče trenutke v bolnišnici. Podprite nas po svojih močeh!

Če nas želite podpreti pri nakupu nadgradnje, nam lahko vašo donacijo nakažete na TRR Ustanove za novo Pediatrično kliniko.

Ustanova za novo Pediatrično kliniko, Bohoričeva ulica 20, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 0510 0801 0447 959
NAMEN: ZA NADGRADNJO MR

sklic: SI00 121010
BIC banke: ABANSI2X
Koda namena: CHAR

 

Za več informacij pišite na ustanovapk@gmail.com. Hvala!

V primeru, da zberemo več sredstev, kot jih potrebujemo za nakup nadgradnje magnetnoresonačnega sistema, jih bomo preusmerili v nakup drugih potrebnih naprav iz seznama prioritet. O tem javnost obveščamo na naši spletni strani in Facebooku.