Sekvenator NextSeq

sekvenator

Sekvenator NextSeq

100%
100% donirano
Še 0€

Sekvenator je naprava, ki omogoča diagnostiko različnih genetskih bolezni. Na Pediatrični kliniki v Ljubljani imamo v Službi za specialno laboratorijsko diagnostiko manj zmogljiv sekvenator, zaradi česar je potrebno na rezultate preiskav dolgo čakati.

 

Zato si zelo želimo kupiti nov sekvenator naslednje generacije (NextSeq), ki bo omogočal bistveno hitrejšo genetsko diagnostiko in s tem zgodnejše odkrivanje različnih bolezni: prirojenih pomanjkljivosti imunskega sistema, endokrinoloških in kardioloških bolezni, prirojenih bolezni dihal, ledvic, centralnega živčevja, jeter in prebavil ter nekaterih drugih manj znanih prirojenih obolenj v otroštvu. Prav tako bomo lahko z njegovo pomočjo izvajali presejalno testiranje nekaterih presnovnih bolezni pri novorojenčkih. Izredno pomembno je tudi, da bomo lahko s pomočjo tega zmogljivega sekvenatorja izboljšali genetsko opredelitev ter s tem ciljano zdravljenje raka pri otrocih.

 

Z zgodnjo diagnostiko genetskih bolezni bomo pri številnih boleznih vplivali na kvaliteto klinične obravnave bolnih otrok in kvaliteto življenja otrok in njihovih družin.

 

drbattelinoprogramskaoprema

»Pediatrična klinika v Ljubljani je privzela in razvila model tesnega sodelovanja med laboratorijsko diagnostiko in kliničnim zdravljenjem težko bolnih otrok, kar ji – tako kot najboljšim centrom na svetu – omogoča hitro in natančno usmerjeno diagnostiko ter neposredno za tem začetek “zdravljenja po meri bolnika”.

Novi sekvenator bi Pediatrični kliniki v Ljubljani omogočil bistveno razširiti in pospešiti ta dokazano najbolj uspešen model obravnave in zdravljenja težko bolnih otrok ter s tem dodatno pomembno izboljšati kvaliteto obravnave in končni uspeh zdravljenj.«

prof.dr. Tadej Battelino, dr. med.

 

Ustanova za novo Pediatrično si je zadala cilj, da v 25. letu svojega delovanja zbere dovolj sredstev za nakup te prepotrebne naprave. Prosimo vas, da prispevate po svojih močeh in tako omogočite hitro in natančno genetsko diagnozo več kot 3000 otrokom z genetsko pogojenimi obolenji letno. Nekatera obolenja je v zadnjem obdobju že mogoče tudi gensko zdraviti. Zaradi zmogljivosti novega sekvenatorja bo mogoča razširitev na nove diagnostične možnosti.

 

Vabimo vas, da za novi sekvenator prispevate po svojih močeh. Vašo donacijo nam lahko nakažete na TRR Ustanove za novo Pediatrično kliniko.

 

Z aplikacijo spletne banke na vašem pametnem telefonu lahko poljubni znesek vplačate tako, da preslikate to QR kodo:

qrkoda_unpk

 

Pri vplačilu prek UPN QR naloga uporabite naslednje podatke:

Ustanova za novo Pediatrično kliniko, Bohoričeva ulica 20, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 0510 0801 0447 959
NAMEN: ZA SEKVENATOR

sklic: SI00 121099
BIC banke: ABANSI2X
Koda namena: CHAR

Za več informacij pišite na ustanovapk@gmail.com. Hvala!

 

V primeru, da zberemo več sredstev, kot jih potrebujemo za nakup sekvenatorja, jih bomo namenili za nakup drugih potrebnih naprav iz seznama prioritet. O tem javnost obveščamo na naši spletni strani in Facebooku.

 

Iskrena hvala za vašo podporo najmlajšim bolnikom!