Ustanova za Pediatrično kliniko

Dobrodošli!

Dobrodelna prodajna razstava fotografij »65 vrtnic« Jana Pirnata v podporo nakupu novega videobronhoskopa

Od 21. do 28. novembra 2015 bo v avli Pediatrične klinike Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana na ogled dobrodelno prodajna razstava fotografij » 65 vrtnic«  Jana Pirnata.  26.  novembra 2015 ob 18. uri  bo na razstavnem prostoru  potekala krajša slovesnost, ki jo bo spremljal nagovor paraolimpijca Gala Jakiča in nastop skupine Čedahuči.  Dogodek »65 vrtnic« med drugim tudi ozavešča o cistični fibrozi, kronični in neozdravljivi bolezni, ki  je avtorja fotografij  prizadela že v zgodnjem otroštvu. Izkupiček od prodanih fotografij Jan Pirnat namenja Ustanovi za novo Pediatrično kliniko za nakup videobronhoskopa.

Pobuda Jana Pirnata, 22-letnega fotografa, ki je bil že pri dveh mesecih življenja diagnosticiran s kronično, neozdravljivo boleznijo – cistično fibrozo, da z dobrodelno prodajno razstavo fotografij pripomore k nakupu videobronhoskopa, je vredna vse pohvale. S spomini na preživete dneve na Pediatrični kliniki, se je Jan odločil, da svoje fotografije proda, izkupiček pa nameni Ustanovi za novo Pediatrično kliniko, ki bo tudi z njegovo pomočjo pomagala zbrati sredstva za nakup novega sodobnega videobronhoskopa, v vrednosti 75.000 evrov.

Dobrodelno prodajna razstava edinstvenih fotografij Jana Pirnata spremlja akcijo zbiranja sredstev za videobronhoskop Pediatrične klinike UKC Ljubljana, ki je edini center v državi, ki opravlja diagnostične in vse razpoložljive posege terapevtske upogljive bronhoskopije. Dostopnost do preiskave predstavlja neizogibni sodobni standard obravnave bolnih otrok s pridobljenimi in prirojenimi motnjami imunskega odziva (rakave bolezni v otroštvu, pridobljene imunske pomanjkljivosti, presajeni solidni organi in krvotvornih matičnih celic pri otrocih.)

Jan Pirnat no.9 Jan Pirnat no.7 Jan Pirnat no.5 Jan Pirnat no.8

Vse, ki bi želeli z nakupom Janovih fotografij, formata 100 x 70 mm, prispevati v sklad za nakup videobronhoskopa, ste vljudno vabljeni, da se udeležite osrednjega dogodka, 26. novembra ob 18. uri v avli Pediatrične klinike UKC Ljubljana na Bohoričevi 20.

Deli na omrežjih: