O Ustanovi za Pediatrično kliniko

Ustanova za novo Pediatrično kliniko je neprofitna organizacija civilne družbe, ki je bila ustanovljena leta 1994 in je delo pričela z zbiranjem sredstev za izgradnjo nove Pediatrične klinike. Po izgradnji stavbe in dolgoletnem zbiranju sredstev za nakup aparata za magnetno resonanco zbiramo sredstva za nove naprave za čim višjo kakovost zdravljenja bolnih otrok, ki iz vse Slovenije prihajajo na zdravljenje v Pediatrično kliniko. Sredstva zbiramo odprto, z osveščanjem javnosti preko spleta.

Od januarja 2015 smo zbrali dovolj donacij, da smo lahko kupili elektrokardiograf za sprejemni oddelek, mobilni elektroencefalograf za nevrološki oddelek, aspirator dihalnih poti za neonatalni oddelek, videobronhoskop, napravo za pregled in odvzem vzorcev iz dihalnih poti za pulmološki oddelek, napravo za zdravljenje motenj uriniranja za nefrološki oddelek, več kisikov jeklenk z nosilci, več merilcev oksigenacije krvi, merilcev krvnega tlaka, pripomočkov za pregled ušes (otoskopov) in oči (oftalmoskopov), več pripomočkov za poslušanje srčnega ritma (stetoskopov), črpalko za materino mleko za imunološki oddelek, več terapevtskih igrač za delo v psiholoških ambulantah in številne druge naprave.

Pomagali smo tudi pri nakupu najmočnejšega sekvenatorja naslednje generacije v regiji, trenutno pa poteka akcija zbiranja sredstev za tri aparature: aparat za nočno poligrafijo, kapsulno endoskopijo in radiometer.

Več o tem, kaj vse smo zagotovili Pediatrični kliniki, si preberite na strani Kam gre vaš denar.

Oglejte si tudi našo predstavitev.