Ustanova za Pediatrično kliniko

Dobrodošli!

Donacija terapevtskih igrač in pripomočkov Rotaract Ljubljana Barje

ČekRotaractLjubljanaBarjeKlinicnepsihologinje inteligentniplastelinskupinskazigracami

 

Včeraj je predsednica uprave Ustanove za novo Pediatrično kliniko, doc. dr. Anamarija Meglič, dr. med. v družbi kliničnih psihologinj, ki predstavljajo pomembno vez med otrokom, starši in zdravnikom, sprejela velikodušno donacijo terapevtskih igrač, učnih pripomočkov in dveh tabličnih računalnikov, ki jih potrebujejo otroci pri različnih terapijah, s katerimi se lahko spremlja njihov razvoj in potek zdravljenja. Pripomočki uspešno pripomorejo tudi pri preusmerjanju pozornosti malih pacientov.

Donacijo so prispevali mladi iz društva Rotaract Ljubljana Barje. Predsednik kluba Marko Matijević je povedal, da so svojo ustanovitev obeležili z večjim dogodkom, na katerem so zbirali prispevke za donacijo igrač in pripomočkov, ki jih Pediatrična klinika potrebuje. V sodelovanju z Ustanovo za novo Pediatrično kliniko in kliničnimi psihologi so tako nakupili točno tiste pripomočke, ki so bili najbolj potrebni za kakovostno delo kliničnih psihologov. Pripomočki in igrače bodo tako bistveno pripomogli k distrakciji malih pacientov, ki tako lažje prestanejo preiskave in bolje sodelujejo pri postopkih zdravljenja.

Kot je povedala Mateja Sever, klinična psihologinja, bodo en tablični računalnik namenili otrokom na dializi, kjer preživijo kar 5 ur na dan trikrat tedensko. S pomočjo tablice bodo lahko delali tudi šolske naloge in tako bolje sledili pouku. Drugo tablico pa bodo uporabili na pedopsihiatričnem oddelku, kjer bodo z določenimi aplikacijami lahko izvajali različne naloge za izboljšanje spomina, koncentracije, strategij za reševanje problemov, vidno-prostorskih veščin. Tablice bodo v določenem obsegu zamenjale papir in svinčnik ter bodo otrokom oz. najstnikom bolj zanimive in privlačne.

Ustanova za novo Pediatrično kliniko se Rotaract Ljubljana Barje iskreno zahvaljuje za prejeto donacijo.

Deli na omrežjih: