Ustanova za Pediatrično kliniko

Dobrodošli!

Dobrodelna Marcelova tržnica za otroško paliativo

Družina malega Marcela je žalost spremenila v moč, s katero bodo pomagali otrokom z redkimi boleznimi in njihovim bližnjim.

 

V nedeljo, 27. avgusta, se je na Pogačarjevem trgu v Ljubljani odvil dobrodelni dogodek za otroke z neozdravljivimi boleznimi, naslovljen Marcelova tržnica. Skupaj s prijatelji so druženje z lepim namenom organizirali starši malega Marcela, ki se je rodil s spinalno mišično atrofijo, zaradi katere jih je mnogo prezgodaj zapustil.

Marcelova očka in mamica sta ob dogodku sporočila: »S pomočjo Pediatrične klinike Ljubljana smo izbrali Ustanovo za novo Pediatrično kliniko, ki bo celoten izkupiček dogodka Marcelova tržnica namenila otrokom, ki jih oskrbuje Tim za paliativno oskrbo otrok. Tako bi namreč lahko omogočili, da bi več neozdravljivo bolnih malčkov, tako kot je bil naš Marcelček, imelo oskrbo na domu in tako najbolje izkoristilo čas skupaj s svojimi družinami. Strokovnjaki Tima za paliativno oskrbo otrok na Pediatrični kliniki neozdravljivo bolnim otrokom, njihovim staršem in sorojencem nudijo pomoč in podporo ter jim tako polepšajo življenje, ko to najbolj potrebujejo.«

Na dogodku so stregli pijačo, hrano, imeli delavnice za otroke, priredili akustični koncert, zbirali donacije za Tim za paliativno oskrbo otrok, se izobrazili o genskih boleznih, a še najbolj pomembno: se družili za lep namen. Zbrana sredstva – v času zaključevanja te številke revije Interno jih je bilo že nekaj več kot 30.000 evrov – so namenili Timu za paliativno oskrbo otrok Pediatrične klinike UKCL.

Še vedno lahko pomagate s prispevki, saj na Facebooku poteka dražba, v okviru katere se lahko potegujete za drese vrhunskih športnikov.

Deli na omrežjih: