Elektrokardiograf (EKG)

EKG

Elektrokardiograf (EKG)

100%
100% donirano
Še 0 €

Elektrokardiogram je grafični zapis električnih aktivnosti srčne mišice. Električni impulzi nastajajo v prevodnem sistemu srca, draženje mišičnih vlaken pa vodi do njihovega krčenja. Tvorba in prevajanje električnih impulzov povzroča šibke električne napetosti, ki se širijo po vsem telesu in jih lahko registriramo z ustreznim aparatom, ki je z elektrodami povezan z različnimi deli (točkami) na telesni površini. Tako dobimo elektrokardiogram (EKG).

 

Elektrokardiogram posnamemo pri otrocih, ki jih pregledamo na neonatalnem oddelku za opredelitev različnih bolezni srca pri otrocih, ki imajo bolečino v prsnem košu, občutijo motnjo srčnega ritma, jih pripeljejo na kliniko zaradi nenadne izgube zavesti, in ob drugih težavah.

 

Aparat, ki ga uporabljamo sedaj, je že star in se pogosto kvari. Kadar je v popravilu, si moramo aparat izposoditi na kardiološkem oddelku, kar pomeni izgubo dragocenega časa.

Klinični oddelek za neonatologijo bi s sodobnim EKG aparatom uspešnejše diagnosticiral morebitne srčne bolezni obravnavanih otrok.

 

Za EKG aparat zbiramo s pomočjo skrinjic za drobiž, ki jih lahko napolnite v vsaki restavraciji McDonald’s po vsej Sloveniji.

Enkrat mesečno bomo posodobili podatke o zbranih prispevkih.

 

V kolikor nam uspe zbrati več sredstev, kot jih potrebujemo za nakup EKG aparata, bomo vaše prispevke namenili za nakup druge naprave, ki jo Pediatrična klinika nujno potrebuje.