UZ za nefrološki oddelek

slikcaUZnefro

UZ za nefrološki oddelek

100%
100% donirano
Še 0 €

V pediatrični nefrologiji je ultrazvočna (UZ) preiskava ena izmed osnovnih slikovnih preiskav, ki jo opravljamo sami pediatrični nefrologi, ob ambulantnem pregledu in ob bolnikovi postelji. Z njo opredeljujemo prirojene napake sečil z motnjami odtoka urina, motnjo odtoka urina ob ledvičnih kamnih, funkcionalnost mehurja ob motnjah izločanja urina, spremembe ledvičnega tkiva ob različnih bolezenskih stanjih.

Dodatno UZ v pediatrični nefrologiji uporabljamo za oceno stanja volemije pri bolnikih z motenim izločanjem vode, za oceno žilja pri hemodializnih bolnikih, za lokacijo optimalnega mesta za zbadanje pri že konstruiranih venskih fistulah in nenazadnje za prikaz perifernih žil ob vsakodnevnem iskanju venskega pristopa za aplikacijo zdravil in za odvzeme vzorcev krvi za laboratorijske preiskave.

Nujno potrebni mobilni UZ aparat, ki bo stalno prisoten na oddelku, se bo uporabljal vsakodnevno in tudi večkrat dnevno pri hospitaliziranih bolnikih ob postelji. Posebno kakovostnejšo obravnavo tako zagotovimo otrokom, ki so zelo bolni in nezmožni transporta na radiološki oddelek in hkrati vsem tistim, ki jih lahko hitro in bolje obravnavamo na oddelku takoj.

Napravo bi uporabljali za zdravstveno obravnavo 500 otrok letno.

Podprite nakup novega UZ aparata. Otroci vam bodo hvaležni!

Za aparat lahko prispevate z nakazilom na TRR Ustanove za novo Pediatrično kliniko.

Ustanova za novo Pediatrično kliniko, Bohoričeva ulica 20, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 0510 0801 0447 959
NAMEN: ZA ULTRAZVOK NEFRO

sklic: SI00 040522
BIC banke: ABANSI2X
Koda namena: CHAR

Za več informacij pišite na ustanovapk@gmail.com. Hvala!

V primeru, da zberemo več sredstev, kot jih potrebujemo za nakup ultrazvočnega aparata, jih bomo preusmerili v nakup drugih potrebnih naprav iz seznama prioritet. O tem obveščamo na naši spletni strani in Facebooku.