Ustanova za Pediatrično kliniko

Dobrodošli!

Nova pediatrična klinika bo vseljena v letu 2009

Uprava Ustanove za novo pediatrično kliniko v Ljubljani se je odločila, da v letošnjem decembru ne bo organizirala zahvalne prireditve in podelila zahval velikim donatorjem v letu 2008, ki so pomagali v akciji zbiranja sredstev za nakup aparata za magnetno resonanco. Prejemnika zahval za leto 2008 sta velika donatorja EMMA d.o.o. in VOLVO d.o.o. in zahvale jima bomo izročili na otvoritvi nove pediatrične klinike v Ljubljani. Zadnje novice z Ministrstva za zdravje nam dajejo upanje, da se bo dokončanje nove pediatrične klinike dejansko tako pospešilo, da selitev v letu 2009 ni več pod vprašajem.

Ustanova za novo pediatrično kliniko deluje od decembra 1994.  V tem času je opravila veliko dela pri pripravah na gradnjo in zbiranju sredstev tako za začetek gradnje, kot v zadnjih letih za nakup aparata za magnetno resonanco. V ta namen je zbranih in vezanih že 1.156.000 evrov, potrebujemo pa še več kot enkrat toliko.

Zato prosimo, da se v teh prazničnih dneh spomnite na stiske bolnih otrok in namenite prostovoljni prispevek tudi za ta namen. Donirate lahko tako, da pošljete SMS  na številko 1919 s ključno besedo OTROK in tako prispevate en evro.

Ali pa sporočite Davčni upravi (obrazec je na njihovi spletni strani), naj  0,5 odstotkov  vaše dohodnine nameni Ustanovi za novo pediatrično kliniko v Ljubljani (davčna številka: 74916211).

V vseh 14 letih, kar zbiramo sredstva, je prispevalo več tisoč posameznikov, ustanov in podjetij iz Slovenije in tujine – skupaj več kot 2.138.511 evrov.

Našteli smo kar 21 glavnih donatorjev (prispevajo več kot včasih 3 milijone tolarjev in danes 12.519 evrov)  ter 120 velikih donatorjev (prispevajo včasih 500.000 tolarjev ali več in danes 2.086 evrov), katerih imena bodo zapisana na marmorni tabli v avli nove pediatrične klinike.

Več informacij je na naši spletni strani  www.ustanovazapediatricno.si .

Hvala za objavo in srečno 2009 !

Biserka Marolt Meden

Predsednica uprave Ustanove

Deli na omrežjih: