Ustanova za Pediatrično kliniko

Dobrodošli!

Nova pediatrična klinika bo zgrajena poleti 2008

Uprava Ustanove za novo pediatrično kliniko v Ljubljani je danes na zahvalni prireditvi podelila zahvale glavnemu in velikim donatorjem v letu 2007 ter tistim, ki so pomagali v akciji zbiranja sredstev za nakup aparata za magnetno resonanco. Prejemniki zahval so:

glavni donator ROBERT PERIČ; veliki donatorji ASTEC d.o.o.,  ČEHOVIN ANICA, EMMA d.o.o.,  VESNA IN JURE JANKOVIĆ in MEGAKLIK  d. o.o.

Zahvale pa so prejeli: GALERIJA HEST, MARIJA GAČNIK, MITJA MAVSAR, MOBITEL d.d., PRISTOP – KLIPING.

Ustanova za novo pediatrično kliniko deluje od decembra 1994. V tem času je opravila veliko dela pri pripravah na gradnjo in zbiranju sredstev tako za začetek gradnje, kot v zadnjih letih za nakup aparata za magnetno resonanco. V ta namen je zbranih že 1.070.000 evrov, potrebujemo pa še več kot enkrat toliko. Zato prosimo, da se v teh prazničnih dneh spomnite na stiske bolnih otrok in namenite prostovoljni prispevek tudi za ta namen oziroma sporočite Davčni upravi, naj  0,5 odstotkov  vaše dohodnine nameni Ustanovi za novo pediatrično kliniko v Ljubljani (davčna številka: 74916211).

V vseh 14 letih je prispevalo več tisoč posameznikov, ustanov in podjetij iz Slovenije in tujine.

Našteli smo kar 21 glavnih donatorjev (prispevajo več kot včasih 3 milijone tolarjev in danes 12.519 evrov) ter 118 velikih donatorjev (prispevajo včasih 500.000 tolarjev ali več in danes 2.086 evrov), katerih imena bodo zapisana na marmorni tabli v avli nove pediatrične klinike. Več informacij je na naši spletni strani  www.ustanovazapediatricno.si

Na zadnji seji je uprava izrazila zaskrbljenost, ker nova ministrica Zofija Mazej Kukovič še vedno ni odgovorila na vprašanja, ki smo ji jih zastavili ob nastopu mandata, ko so se dela na gradbišču ustavila. Čeprav po njenih zadnjih zagotovilih spet vse teče, nimamo odgovora z MZ, kdaj bo gradnja dokončana, kako potekajo razpisi za opremo in kdaj bo klinika sprejela paciente oziroma začela delovati v neokrnjeni funkciji. To pomeni, da bi v ustreznih prostorih delovali tudi specialni laboratoriji in enota za radiologijo.

Strokovni direktor Pediatrične klinike prof.dr. Ciril Kržišnik, dr.med., je v nagovoru poudaril, da je vesel števinih donatorjev, ki so s svojimi prispevki pomembno  prispevali k hitrejšemu pričeteku gradnje  nove pediatrične klinike, v katero upa, da se bo možno preseliti prihodnje leto poleti.

Priznanja je podelil generalni direktor Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije gospod Samo Fakin, dr.med, ki je vabljenim položil na srce:

»Pomoči za tiste, ko so jo potrebni je vedno premalo, zato bodo donatorji vedno  neprecenljivi. Kdor daje iz srca za druge, ta resnično daje svojo dušo in srce. Dajanje drugim je najhitrejša pot do lastne sreče.«  Po Fakinovem mnenju bo klinika  začela delovati  še najmanj dve leti.

Predsednica uprave Ustanove za novo pediatrično kliniko Biserka Marolt Meden se je zahvalila prav vsem, ki so donirali v tem letu in zaželela vsem, da bi združili moči in čimprej dokončali ta pomemben projekt ne samo za zdravstvo, ampak za celotno državo Slovenijo.

Biserka Marolt Meden

Predsednica uprave Ustanove

Deli na omrežjih: