Ustanova za Pediatrično kliniko

Dobrodošli!

upk_predajaskupinska

Odvetniška zbornica Slovenije donirala ultrazvočni aparat oddelku za novorojenčke Pediatrične klinike v Ljubljani

Ljubljana, 19. julij. Sklad Odvetniške zbornice Slovenije za humanitarno pomoč je Ustanovi za novo Pediatrično kliniko doniral sredstva za nakup novega ultrazvočnega aparata za Klinični oddelek za neonatologijo na Pediatrični kliniki UKC Ljubljana. Ustanova za novo Pediatrično kliniko je z donacijo v vrednosti 99.378,76 € kupila aparat, ki je že v uporabi na neonatalnem oddelku.

Odvetniška zbornica Slovenije se je odzvala na prošnjo Ustanove za novo Pediatrično kliniko, da pomaga pri financiranju ultrazvočnega aparata, ki bo nadomestil stari aparat. Ta je bil že iztrošen in ga ni bilo več mogoče servisirati. Gre za donacijo v vrednosti 99.378,76 €.

Novi ultrazvočni aparat omogoča kakovostno in hitro diagnostiko novorojenčkov. Ta visokozmogljivi aparat ima tudi več možnosti nadgradnje kot prejšnji. Ustanova za novo Pediatrično kliniko je v zadnjih letih Pediatrični kliniki kupila že več ultrazvočnih aparatov, ki so manjši in mobilnejši in kot taki omogočajo obposteljno diagnostiko, ki jo vsakodnevno izvajajo oddelčni specialisti.

Ob predaji naprave je predstojnica neonatalnega oddelka dr. Paro Panjan, dr.med. povedala: »Izjemno smo veseli nove pridobitve. Aparat je že na oddelku in v uporabi večkrat na dan. Iskrena hvala Odvetniški zbornici Slovenije za to, da so razumeli potrebo po novem UZ aparatu. Naši bolniki so bolni novorojenčki in mi, ki skrbimo zanje, smo dolžni izvajati hitro in kakovostno diagnostiko in zdravljenje. Nov in sodoben UZ aparat nam bo pri tem v veliko pomoč, saj bo omogočil subspecialno diagnostiko vseh organov in organskih sistemov s strani različnih subspecialistov. Zelo cenimo pomoč Odvetniške zbornice Slovenije, ki je s tem dejanjem dokazala, da razume strokovni razvoj v medicini in podpira naša prizadevanja pri skrbi za eno najranljivejših skupin ljudi v naši družbi.«

dsc_1986

 

 

 

 

 

 

 

 

»Slovenski odvetniki smo veseli in ponosni, da lahko pomagamo tako ranljivim skupinam kot so naši otroci in da jim pomagamo pri njihovih elementarnih potrebah za preživetje. Odvetniška zbornica Slovenije in slovenski odvetniki čutimo svojo družbeno odgovornost. Biti družbeno odgovoren pomeni, da nam je vsem mar za drugega. In naši otroci so naše največje bogastvo!«, je poudaril Predsednik Odvetniške zbornice Slovenije, mag. Roman Završek.

dsc_1997

»Ko smo izvedeli, da bo Odvetniška zbornica Slovenije namenila sredstva za nakup tako pomembne naprave, kot je UZ za novorojenčke, smo bili navdušeni. To dokazuje, da razumejo naše poslanstvo, da z zbiranjem sredstev za nakup različnih naprav za diagnostiko in zdravljenje za Pediatrično kliniko lahko bolnim otrokom zagotavljamo boljše pogoje za zdravljenje ter stalno skrbimo za dvig kakovosti obravnave in zdravljenja otrok na Pediatrični kliniki v Ljubljani. Najlepša hvala za tako izjemno donacijo«, se je ob predaji predstavnikom Odvetniške zbornice Slovenije zahvalila tudi predsednica Ustanove za novo Pediatrično kliniko, mag. Marina Praprotnik, dr.med.

Ustanova za novo Pediatrično kliniko je v 24-ih letih delovanja bistveno pripomogla h gradnji nove stavbe Pediatrične klinike. Svoje poslanstvo uresničuje z zbiranjem donacij za sodobne naprave za učinkovitejšo diagnostiko in kakovostnejše zdravljenje otrok na Pediatrični kliniki.

Deli na omrežjih: