Ustanova za Pediatrično kliniko

Dobrodošli!

pomagajmo-malim-bolnikom_mcdonalds-izjava-za-medije

Pomagamo malim bolnikom

V sredo, 7. 2. 2018, je Ustanova za novo Pediatrično kliniko na sprejemno triažnem oddelku gostila gospoda Tomaža Erjavca in gospo Vando Magdič Gorenčič iz podjetja Alpe-Panon d.o.o., ki upravlja z 20 restavracijami McDonald’s po vsej Sloveniji. V akciji Pomagamo malim bolnikom so v preteklem letu zbrali 17.402,48 €. V zbiralnike denarja na pultih v vsaki njihovi restavraciji lahko njihovi gostje prispevajo po svojih močeh in željah.

V dogovoru z vodstvom in našo ustanovo so sredstva letos namenili za nakup ultrazvočnega aparata Mindray TE7 s konveksno, linearno ter fazno sondo, ki je že v uporabi na Sprejemno triažnem oddelku Pediatrične klinike UKC Ljubljana.

Na sliki dr. Veronika Velenšek v družbi ge. Vande Magdič Gorenčič in g. Tomaža Erjavca poleg novega UZ aparata Mindray.

 

V letu 2016 so gostje restavracij McDonald’s zbrali za EKG aparat za Sprejemno triažni oddelek, profesionalne črpalke za mleko za alergološki oddelek, tri kisikove jeklenke za hematoonkološki in alergološki oddelek ter dva stetoskopa za pulmološki oddelek.

Lansko leto so sredstva namenili za EKG aparat, ki je bil nujno potreben na Kliničnem oddelku za neonatologijo, ter prenosni monitor življenjskih funkcij za sprejemno triažni oddelek.

Deli na omrežjih: