Ustanova za Pediatrično kliniko

Dobrodošli!

Pomladna akcija za napravo za uroterapijo, prenosni monitor življenjskih funkcij in tehtnico

Ustanova za novo Pediatrično kliniko to pomlad zbira za tri naprave, ki bodo pripomogle k višji kakovosti zdravljenja na Pediatrični kliniki. Te so naprava za uroterapijo za pomoč otrokom z urinsko inkontinenco za nefrološki oddelek, tehtnice za oddelek za novorojenčke ter prenosni monitor življenjskih funkcij za sprejemno triažni oddelek.

Naprava za učenje uporabljanja pravilnih mišičnih skupin za nadzor uhajanja urina, prilagojena otrokom. Na kožo nalepljene elektrode prenašajo informacije o krčenju mišic v napravo, ki le te prevedejo v animacijo, zanimivo za otroke. Z nadzorovanim krčenjem določenih mišic otrok usmerja ribice v morju, opice v džungli ali gozdne vile z metuljčki. S ponavljanjem in nadzorovanim krčenjem trebušnih mišic in mišic medeničnega dna se otrok nauči uporabe pravih mišičnih skupin, ki jih tudi okrepi. S tem se pomembno izboljša kontrola nad praznjenjem sečnega mehurja in sposobnost hotene kontrole zadrževanja urina. Zmanjšajo se težave s pogostim uriniranjem in uhajanjem urina, tako pri funkcionalnih motnjah kot nevroloških motnjah sečnega mehurja. Terapijo z napravo trenutno potrebuje 100 otrok na leto.

Klinični oddelek za neonatologijo potrebuje novo tehtnico za novorojenčke. Tehtnica bi omogočala kakovostnejše tehtanje otrok, ki so priključeni na monitorje ali potrebujejo dihalno oporo. Tehtnica, za katero zbiramo, je zelo natančna, kar omogoča tudi zelo precizno tehtanje materinega mleka, ki ga je dojenček zaužil. Njena lupinasta oblika preprečuje padce pri nemirnih dojenčkih.

Do tehtnice nam lahko pomagate tudi prek portala za donacije na www.chariyo.com. Vabimo vas h klikanju na oglase in doniranju srčkov.

Sprejemno triažni oddelek potrebuje prenosni monitor, ki je nujen za transport kritično bolnih otrok s sprejemno triažnega oddelka na ustrezne oddelke Pediatrične klinike, v enoto intenzivne terapije (EIT) ali na preiskave (RTG, CT, MR).

Akcijo vodimo že dober mesec in v tem času nam je uspelo zbrati več kot tretjino potrebnih sredstev. Hvala vam.

Več na www.ustanovazapediatricno.si/donacije

Deli na omrežjih: