Ustanova za Pediatrično kliniko

Dobrodošli!

Sredstva zbiramo, kaj pa prostor?

Izjava za javnost

Ustanova za novo pediatrično kliniko v Ljubljani se zahvaljuje vsem tistim, ki so namenili 0,5 dohodnine za nakup aparata za magnetno resonanco, za katerega v Ustanovi zbiramo sredstva.

Davčna uprava Republike Slovenije je Ustanovi v skladu s 4. členom Uredbe o namenitvi dela dohodnine za donacije izdala obračun donacije iz namenitve dela dohodnine za mesec maj v višini 11.251,69 evrov in 19. junija so bila sredstva tudi nakazana. Drugi obrok v višini 8.573,33 pa je bil nakazan 15. julija. Torej skupaj 19.825,02 evrov.

Ustanova za novo pediatrično kliniko ima zbranih že več kot 1.130.000,00 evrov za nakup aparata za magnetno resonanco, čeprav žal še ne vemo, kdaj bo urejen prostor, v katerem bo aparat lahko deloval.

Obljube ministrice za zdravje, ki jih je izrekla ob zadnjem obisku gradbišča nove pediatrične klinike, da se bo Pediatrična klinika lahko selila spomladi 2009, pa so malo verjetne.

Zahtevamo, da se pospešijo aktivnosti za ureditev prostorov za laboratorij in radiološko diagnostiko (CT in MR) Pediatrične klinike, ker je tudi to sestavni del dejavnosti Pediatrične klinike in dokončanje glavne stavbe, še ne pomeni možnosti za normalno selitev in delovanje Pediatrične klinike.

Tudi v Ustanovi pa se veselimo napovedanega dokončanja zgradbe (18. avgust), kot smo prebrali v medijih, in upamo, da nas bo ministrica povabila na ogled.

Deli na omrežjih: