Ustanova za Pediatrično kliniko

Dobrodošli!

Uspešno zbrali za prenosni monitor življenjskih funkcij

prenosnimonitor

V sklopu spomladanske akcije zbiranja sredstev smo zbirali za štiri naprave, ki jih Pediatrična klinika potrebuje. Tako za napravo za uroterapijo za približno 100 otrok letno, ki se soočajo s težavami z urinsko inkontinenco. Zbrali smo za pulzni oksimeter za Službo za radiologijo. Ta teden pa nam je uspelo zbrati zadosti donacij za nakup prenosnega monitorja življenjskih funkcij, ki ga nujno potrebuje Sprejemno triažni oddelek Pediatrične klinike.

Zahvaljujemo se več sto donatorjem, ki nam je omogočilo z nakupom naprav, ki bodo nadomestile stare in iztrošene, zagotoviti višjo kakovost zdravljenja.

Prek portala www.chariyo.com zbiramo še za četrto napravo, to je tehtnica za novorojenčke za Klinični oddelek za neonatologijo. Tudi tam smo uspešni, saj smo zbrali že 88 % potrebnih donacij. Donacije se zbirajo tako, da se obiskovalci portala vpišejo s svojim FB računom, izberejo naš projekt ter kliknejo na različne oglase družbeno odgovornih podjetij, ki potem namenijo sredstva izbranemu projektu. Do tega trenutka je naš projekt podprlo kar 795 ljudi.

Obenem smo začeli zbirati za tri nove naprave, ki jih potrebuje Klinični oddelek za nefrologijo. Tehtnico za velike otroke, tehtnico za majhne otroke ter merilec krvnega tlaka z več manšetami. Na dm teku, ki bo v soboto, 28. maja 2016, v parku Tivoli pa bomo zbirali za sodoben ultrazvočni aparat za ambulanto Kliničnega oddelka za endokrinologijo, diabetes in presnovne bolezni Pediatrične klinike. Z njim bo skrajšan čas zdravstvene obravnave otroka, saj bo UZ pregled lahko opravljen sočasno v ambulanti ob pregledu, sama preiskava pa je povsem neboleča in neškodljiva.

Verjamemo, da nam bo z vašo podporo uspelo zagotoviti vse naprave, ki so na seznamu prepotrebnih naprav. Seznam se vztrajno krajša, kar nam daje še dodaten zagon.

Hvala vam!

 

Deli na omrežjih: