Ustanova za Pediatrično kliniko

Dobrodošli!

Ustanova za novo Pediatrično kliniko predala nove naprave Pediatrični kliniki UKC Ljubljana

13novihnapravzapediatricnokliniko

Ljubljana,  20. 1. 2016: Ustanova za novo Pediatrično kliniko je v letu 2016 nadaljevala z uresničevanjem svojega poslanstva in zbirala sredstva za nakup potrebnih novih naprav. Danes jih v imenu vseh, ki so donirali sredstva, predaja Pediatrični kliniki UKC Ljubljana.

Oprema, ki jo Ustanova za novo Pediatrično kliniko podarja različnim oddelkom Pediatrične klinike, je nujno potrebna za kvalitetno zdravstveno obravnavo bolnih otrok, ki prihajajo na zdravljenje iz vse Slovenije. Z nakupom novih naprav omogočamo sodobno zdravljenje, učinkovitejšo diagnostiko in večjo dostopnost preiskav .

Na prošnjo Ustanove za novo Pediatrično kliniko se je odzvalo več kot 3.000 posameznikov in podjetij, ki so prispevali za nakup opreme. Glavni donatorji so bili Dnevnik d.d., McDonald’s Slovenia in dm drogerie markt. Skupaj je bilo v letu 2016 zbrano 114.223,75 evrov.

Ustanova za  novo Pediatrično kliniko je z zbranimi sredstvi kupila in podarila sprejemnemu oddelku prenosni monitor življenjskih funkcij, nefrološkemu oddelku in endokrinološkemu oddelku ultrazvočna aparata, nefrološkemu oddelku napravo za zdravljenje motenj uriniranja, tehtnico za male in za velike otroke in merilec krvnega tlaka, nevrološkemu oddelku štiri žepne oftalmoskope, radiološkemu oddelku merilec oksigenacije krvi in neonatalnemu oddelku elektrokardiograf in tehtnico za novorojenčke.

Ustanova za novo Pediatrično kliniko je humanitarna prostovoljna organizacija, ki je v več kot 20ih letih delovanja  pod vodstvom g. Biserke Marolt Meden bistveno pripomogla k izgradnji nove stavbe Pediatrične klinike. V letu 2013 je Pediatrični kliniki predala v uporabo aparat za magnetno resonanco, največji projekt v zgodovini Ustanove. Od leta 2014 svoje poslanstvo uresničuje z zbiranjem donacij za sodobne naprave, ki so po mnenju stroke nujno potrebne ne samo za ohranjanje kakovosti zdravljenja  ampak tudi za najsodobnejše zdravljenje otrok na Pediatrični kliniki, največji otroški bolnišnici v državi.

Prostovoljne prispevke za nakup opreme za zdravljenje otrok lahko posamezniki in podjetja nakažejo na TRR Ustanove za novo Pediatrično kliniko: SI56 0510 0801 0447 959, sklic: SI00 0405, KODA NAMENA: CHAR, BIC banke: ABANSI2X.

Deli na omrežjih: