Ustanova za Pediatrično kliniko

Dobrodošli!

Vabljeni na Marcelovo tržnico – 27. 8. 2023, Pogačarjev trg

V nedeljo, 27. avgusta, od 10.00 do 20.00 se bo na Pogačarjevem trgu v Ljubljani odvijal dobrodelni dogodek za otroke z neozdravljivimi boleznimi, naslovljen Marcelova tržnica.

marcelova trznica

Dogodek skupaj s prijatelji prirejajo starši malega Marcela, ki se je rodil s spinalno mišično atrofijo, zaradi katere jih je mnogo prezgodaj zapustil. Svojo žalost je družina spremenila v moč, s katero bodo pomagali otrokom z redkimi boleznimi in njihovim bližnjim.

Marcelova oči in mami sporočata: “S pomočjo Pediatrične klinike Ljubljana smo izbrali Ustanovo za novo Pediatrično kliniko, ki bo celoten izkupiček dogodka Marcelova tržnica namenila otrokom, ki jih oskrbuje Tim za paliativno oskrbo otrok. Tako bi namreč lahko omogočili, da bi več neozdravljivo bolnih malčkov, tako kot je bil naš Marcelček, imelo oskrbo na domu in tako najbolje izkoristilo čas skupaj s svojimi družinami. Strokovnjaki Tima paliativne oskrbe otrok na Pediatrični kliniki neozdravljivo bolnim otrokom, njihovim staršem in sorojencem nudijo pomoč in podporo in jim tako polepšajo življenje, ko to najbolj potrebujejo.”

Na dogodku bodo stregli pijačo, hrano, imeli delavnice za otroke, priredili akustičen koncert, zbirali donacije za Tim paliativne nege, se izobrazili o genskih boleznih, a še najbolj pomembno: se družili za lep namen.

*Zbrana sredstva bodo, kot že omenjeno, namenjena Timu paliativne oskrbe Ustanove za novo pediatrično kliniko v Ljubljani.

Pridite in delite svojo moč za pomoč neozdravljivo bolnim otročičkom in njihovim staršem. Srčna hvala vsem za vse dobre besede, lepe misli, donacije in tople objeme.

*Darujete lahko tudi s sporočilom MT5 na 1919 (vrednost 5€).

Deli na omrežjih: