Ustanova za Pediatrično kliniko

Dobrodošli!

»Zahvalni” dan 2006

Decembra se Uprava ustanove za novo pediatrično kliniko v Ljubljani tradicionalno simbolično zahvali vsem donatorjem, ki so v tekočem letu prispevali za novo Pediatrično kliniko in še posebej glavnim in velikim donatorjem.

Letos je postal glavni donator podjetje INNOVATIF d.o.o. Podjetje nudi storitve svetovanja, načrtovanja, izvedbe in vzdrževanja spletnih projektov. Pripravili so novo spletno mesto Ustanove, ki je nekaj posebnega in s pomočjo katerega bo zbiranje sredstev dobilo nov zamah. Če imate svoje spletno mesto lahko izpolnite obrazec za prijavo spletnega podpornika, nato pa na svoje spletne strani namestite podporni oglas. Po potrditvi bo na spletni pokrajini zraslo vaše podporno drevo, vaši spletni obiskovalci pa bodo morda poslali SMS (otrok, 1919), donirali ali še sami postali spletni podporniki.

Veliki donatorji v letu 2006 so postali: ASTEC d.o.o., AUDAX d.o.o., ANICA ČEHOVIN, EMMA d.o.o., MARJANA KAVČIČ, LUKEM d.o.o., MAN Gospodarska vozila Slovenije d.o.o. , ki so vsi že ne21kajletni zvesti donatorji. Koliko so prispevali pa bo razvidno na  novi spletni strani, ki jo bomo v naslednjem mesecu do konca napolnili z vsebino. Želimo si, da bi se na njej našli vsi, ki so kakorkoli prispevali za novo otroško bolnišnico.

Zahvale pa so prejeli MOBITEL d.d. kot eden  največjih donatorjev in tudi edini častni sponzor akcije za novo pediatrično kliniko v Ljubljani, s katerim vsa leta dobro sodelujemo. Letos smo ponovno podpisali pogodbo o doniranju s pomočjo SMS sporočil, v kateri se kot sodonator pojavlja tudi Mobitel. Prejemniki zahval so še Aleksander Bassin, EUROPLAKAT, Mladinska knjiga – Galerija ARS in simbolično Okrajno sodišče v Ljubljani, kajti sodnice in sodniki so zaslužni, da se v zadnjih letih prispevki zbirajo tudi zaradi vplačil posameznikov, ki jim odložijo kazenski pregon, če prispevajo na račun Ustanove oziroma v humanitarne namene.

Zahvale sta podelila minister za zdravje mag.Andrej Bručan in predsednica uprave Ustanove za novo pediatrično kliniko v Ljubljani Biserka Marolt Meden.

Minister je v nagovoru povedal, ga se veseli, ker so prizadevanja civilne družbe in države pripeljala do podpisa pogodbe o gradbenih in obrtniških delih v letu 2004, ki se bo zaključila sredi naslednjega leta. Zadovoljen je, da bo v svojem mandatu prispeval k zagotovitvi ustrezne opreme za novo pediatrično kliniko, čeprav bodo tako kot vedno potrebni tudi prostovoljni prispevki, da bomo lahko zagotovili vso potrebno sodobno opremo, kamor sodi tudi aparat za magnetno resonanco, ki ni vključen v investicijo, ki jo vodi Ministrstvo za zdravje. Drugo leto jeseni bo nova pediatrična klinika odprla vrata. Strokovni direktor Pediatrične klinike prof.dr.Ciril Kržišnik, dr.med., višji svetnik  je predstavil  pomen nakupa aparata za magnetno resonanco, za katerega bomo namenili zbrana sredstva (imamo že 228.805.000 tolarjev) in bomo morali v prihodnjem letu okrepiti zbiranje donacij prav v ta namen.

Ustanova je od leta 1994 do danes zbrala že pol milijarde sredstev. Nekaj manj kot 300 milijonov je bilo namenjenih za pripravo in začetek gradnje. Ravno ta sredstva in številne prostovoljne aktivnosti Ustanove za novo pediatrično kliniko v Ljubljani ter podpora doma in v tujini so omogočili, da se danes veselimo bližnje selitve v novo pediatrično kliniko v Ljubljani.

 

Vsem donatorjem in prostovoljcem se iskreno zahvaljujemo.

Deli na omrežjih: