Ustanova za Pediatrično kliniko

Dobrodošli!

urostim

Zbrali sredstva za nakup naprave za uroterapijo

Sporočamo vam, da smo prav danes zbrali dovolj sredstev za nakup naprave za uroterapijo za otroke z inkontinenco. Naprava v vrednosti 11.826,00 € bo tako kmalu omogočala uroterapijo približno 100 otrokom, ki imajo težave s sečnimi organi. Hvala vsem, ki ste sodelovali pri naši akciji in prispevali za sodobno opremo Pediatrične klinike.

Kaj je naprava za uroterapijo za otroke z inkontinenco? To je naprava za učenje uporabljanja pravilnih mišičnih skupin za nadzor uhajanja urina. Prilagojena je otrokom. Na kožo nalepljene elektrode prenašajo informacije o krčenju mišic v napravo, ki le-te prevedejo v animacijo, zanimivo za otroke. Z nadzorovanim krčenjem določenih mišic otrok usmerja ribice v morju, opice v džungli ali gozdne vile z metuljčki. S ponavljanjem in nadzorovanim krčenjem trebušnih mišic in mišic medeničnega dna se otrok nauči uporabe pravih mišičnih skupin, ki jih tudi okrepi. S tem se pomembno izboljša kontrola nad praznjenjem sečnega mehurja in sposobnost hotene kontrole zadrževanja urina. Zmanjšajo se težave s pogostim uriniranjem in uhajanjem urina, tako pri funkcionalnih motnjah kot nevroloških motnjah sečnega mehurja.

V pomladanski akciji zbiramo za štiri sodobne naprave. Poleg naprave za uroterapijo, za katero smo zbrali danes, smo v mesecu marcu že nabavili pulzni oksimeter za Službo za radiologijo. Prek portala www.chariyo.com zbiramo za tehnico za novorojenčke za Klinični oddelek za neonatologijo. Verjamemo, da bomo kmalu zbrali  tudi za prenosni monitor življenjskih funkcij za Sprejemno triažni oddelek, saj nam manjka le še 340 €.

Iskrena hvala vsem, ki nam s svojimi prispevki pomagate in naši največji bolnišnici za otroke omogočate višjo kakovost zdravljenja.

Deli na omrežjih: