Želim donirati

nadgradnjamri_zaspletno

Spoštovani,

Ustanova za novo Pediatrično kliniko je humanitarna in nevladna organizacija, ki si z zbiranjem sredstev in nakupom različnih aparatur že 25 let prizadeva izboljšati kakovost zdravljenja otrok na Pediatrični kliniki Ljubljana. Ustanovljena je bila decembra 1994 z namenom, da bi pomagala zbirati sredstva za novo Pediatrično kliniko. Leta 2005 je država prevzela financiranje izgradnje nove Pediatrične klinike, zato je Ustanova nadaljevala z zbiranjem sredstev za nakup opreme, ki je država ni zagotavljala iz proračuna. S pomočjo donatorjev smo zbrali sredstva za nakup aparata za magnetno resonanco in uredili prostore zanj. Aparat in prostore smo predali v uporabo leta 2013.
Diagnostika in zdravljenje bolnih otrok sta vse bolj zahtevna in terjata sodobne aparature. Klinični center ne more zagotoviti nakupa vseh potrebnih naprav. Da bi otrokom, ki prihajajo na Pediatrično kliniko iz vse Slovenije, teh je približno 14.000 letno, omogočili čim boljšo diagnostiko in zdravljenje, si Ustanova za novo Pediatrično kliniko še naprej prizadeva s pomočjo zbranih sredstev kupiti potrebne naprave za različne oddelke Pediatrične klinike.

Seznam naprav, za katere zbiramo sredstva, objavljamo na naši spletni strani. Želimo namreč, da vsi, ki darujete sredstva, veste, da z njimi skrbno ravnamo in da spoštujemo prav vsak prispevek.

Nadgradnja magnetnoresonančnega sistema

Vodstvo Pediatrične klinike se je tokrat obrnilo na Ustanovo za novo Pediatrično kliniko z željo, da zbere sredstva za nadgradnjo magnetnoresonančnega (MR) aparata, ki ga Služba za radiologijo nujno potrebuje.
Ker si naši otroci zaslužijo najboljšo oskrbo, vam v nadaljevanju predstavljamo naš novi projekt zbiranja sredstev, ki ga bomo, upamo, zaključili do konca tega koledarskega leta.

V Službi za radiologijo Pediatrične klinike v Ljubljani je MR naprava, na kateri redno opravljajo preiskave različnih organov, trebuha, prsnega koša, skeleta in celega telesa. Otroci z rakavimi obolenji pogosto potrebujejo preiskavo celotnega telesa za izključitev morebitnih zasevkov v različnih organih. Otroci s kroničnimi vnetnimi boleznimi pa jo potrebujejo za oceno zagona kroničnega vnetnega dogajanja. Za to preiskavo je nujno potrebna nadgradnja, in sicer »Whole body« programska in strojna oprema.

Sedaj opravljajo rentgenologi preiskavo »Whole body« z abdominalnimi tuljavami, brez strojne opreme za premik mize. Če želijo preiskati celo telo, morajo otroka med preiskavo dvigovati in obračati, kar preiskavo podaljša na uro in pol, včasih tudi dve. Tako dolge preiskave pri številnih otrocih ne morejo opraviti brez anestezije, krajšo pa bi lahko.

Z »Whole body« nadgradnjo programske in strojne opreme bi se trajanje preiskave bistveno skrajšalo, saj bi hkrati pokrili celotno telo, brez prekinitev preiskave in obračanja. To je za male bolnike izrednega pomena, saj zaradi krajšega časa trajanja preiskave nekateri ne bi več potrebovali anestezije. To je še posebej pomembno za otroke, pri katerih je anestezija pogosto neizbežna zaradi številnih drugih posegov in preiskav.

Hkrati bi s skrajšanjem časa preiskave lahko opravili preiskave pri večjem številu otrok in s tem skrajšali čakalne vrste in omogočili hitro in kakovostno diagnostiko več bolnikom.
V Službi za radiologijo opravljajo tudi preiskave jeter. Preiskava s programsko opremo »Liver lab« omogoča natančnejšo MR diagnostiko razširjenih in omejenih obolenj jetrnega parenhima. Z njo lahko ocenjujejo vsebnost maščevja ali železovih depozitov v jetrih. Z uporabo sistema »Liver lab« se pri nekaterih bolnikih zmanjša potreba po jetrni biopsiji, ki je invazivna preiskava z možnimi zapleti.

Z nakupom nadgradnje magnetno resonančnega sistema »Whole body paket« in »Liver lab« bomo mnogim otrokom skrajšali trajanje hospitalizacije in kar je najpomembnejše, omogočili hitrejšo diagnostiko in s tem omogočili boljše zdravljenje.

Podprite nas po svojih močeh!

mag. Marina Praprotnik, dr. med.

predsednica uprave Ustanove za novo Pediatrično kliniko

 

 

Ime: *

Priimek: *

Naslov: *

Poštna številka: *

Pošta: *

E-mail naslov: *

Telefon:

Želim podpreti prizadevanja Ustanove za novo Pediatrično kliniko:

Vaše sporočilo:

Strinjam se z uporabo mojih osebnih podatkov za namene zbiranja donacij za Ustanovo za novo Pediatrično kliniko, do mojega pisnega preklica. Ustanova za novo Pediatrično kliniko se zavezuje, da bo hranila, obdelovala in varovala pridobljene osebne podatke v skladu z ZVOP-1. Podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Polja označena z * so obvezna!