Ustanova za Pediatrično kliniko

Dobrodošli!

Do novega leta do dveh UZ aparatov za Pediatrično kliniko

V Ustanovi za novo Pediatrično kliniko si to jesen želimo zbrati za dva nova ultrazvoka, ki sta nujno potrebna za obravnavo bolnikov na nefrološkem oddelku ter v endokrinološki ambulanti Pediatrične klinike. Samo v tem letu smo z vašo pomočjo zbrali že za 13 novih naprav, verjamemo, da nam bo tudi tokrat uspelo.

UZ aparat za KO za nefrologijo
Ultrazvočna (UZ) preiskava je v pediatrični nefrologiji ena izmed osnovnih slikovnih preiskav, ki jo opravljamo sami pediatrični nefrologi, ob ambulantnem pregledu in ob bolnikovi postelji. Z njo opredeljujemo prirojene napake sečil z motnjami odtoka urina, motnjo odtoka urina ob ledvičnih kamnih, funkcionalnost mehurja ob motnjah izločanja urina, spremembe ledvičnega tkiva ob različnih bolezenskih stanjih.
Nujno potrebni mobilni UZ aparat se bo uporabljal vsakodnevno in tudi večkrat dnevno pri hospitaliziranih bolnikih ob postelji, predvsem otrokom, ki so zelo bolni in nezmožni transporta na radiološki oddelek in hkrati vsem tistim, ki jih lahko hitro in bolje obravnavamo na oddelku takoj.
Napravo letno potrebuje 500 otrok.

Zbrali smo že 63 % potrebnih sredstev!

UZ aparat za endokrinološko ambulanto

Na Pediatrični kliniki trenutno potrebujemo UZ aparat, ki bi pa pomembno pripomogel k bolj prijazni obravnavi otrok v endokrinološki ambulanti Pediatrične klinike. Uporabljal se bi za pregled ščitnice, sprememb žilne stene in oceno jetrnega parenhima ob stanjih s hiperlipemijo, kot presejalna metoda hkrati ob ambulantnem pregledu. S to napravo bo obravnava občutno skrajšana. Same UZ preiskave so povsem neboleče in neškodljive.

Zbrali smo že 84 % potrebnih sredstev!

Z nakupom naprav bomo olajšali delo zdravnikom, skrajšali čakalne vrste in povišali kakovost zdravljenja otrok na Pediatrični kliniki.

Pomagajte po svojih močeh.

Želim pomagati!

Deli na omrežjih: