Ustanova za Pediatrično kliniko

Dobrodošli!

Dobrodelna_Razstava-12

Na dobrodelni prodajni razstavi zbrali 2010 €!

Včeraj, 26. 11., je v avli Pediatrične klinike potekal osrednji dogodek ob postavitvi Dobrodelne prodajne razstave “65 vrtnic” fotografa Jana Pirnata, na katerem so prodali 13 fotografij mladega umetnika in tako zbrali 2010 €. Zbran denar bo namenjen za nakup prepotrebnega videobronhoskopa, naprave, ki omogoča pregled in oceno dinamičnih lastnosti dihalne poti med spontanim dihanjem ter odvzem citoloških, tkivnih in mikrobioloških vzorcev iz dihalnih poti in pljučnega tkiva ter izvedbo številnih endoskopskih terapevtskih posegov, vključno z odstranjevanjem tujkov iz otroških dihalnih poti. Kot je povedala pulmologinja Ana Kotnik Pirš, dr. med., bo z napravo diagnostika hitrejša in učinkovitejša, obenem pa bo zvišala kakovost zdravljenja otrok na Pediatrični kliniki UKC Ljubljana.

Ustanova za novo Pediatrično kliniko se zahvaljuje vsem obiskovalcem, ki ste z nakupom slik prispevali v sklad za videobronhoskop, predvsem pa Janu Pirnatu za pobudo, da na tak način izrazi hvaležnost kliniki in ji vrača za vso oskrbo in nego, ki je je bil deležen v svojem otroštvu in najstništvu, ko se mu je stanje poslabšalo.

Dogodek so s svojo avtorsko glasbo obogatili člani skupine Čedahuči, povezovalec David Urankar ter Gal Jakič, ki je kot Jan v svojem najstništvu preživel časa na Pediatrični kliniki. Jan Pirnat je ob zaključku dogodka izrazil željo, da bi s prodajo njegovih fotografij zbrali čim več.

Fotografije so odslej na ogled in na prodaj na naši spletni strani. Na povezavi https://www.ustanovazapediatricno.si/dogodki/dobrodelna-prodajna-razstava-fotografij-jana-pirnata/ si jih lahko izberete. Format fotografij, ki jih lahko naročite, je 100 cm x 70 cm ali 60 cm x 40 cm. Osnovna cena ene fotografije je 100 €.

Če vas zanima nakup, nam pišite ali nas pokličite na 031 420 200.

O zbranih sredstvih bomo javnost sproti obveščali prek spletne strani in na naši Facebook strani.

Deli na omrežjih: