Komplet za videobronhoskopijo

Videobronhoskop

Komplet za videobronhoskopijo

89%
89% donirano
Še 10715,31 €

Služba za pljučne bolezni Pediatrične klinike je edini center v državi, ki opravlja diagnostično in vse razpoložljive posege terapevtske upogljive bronhoskopije. Dostopnost do preiskave s sodobnim videobronhoskopom predstavlja neobhodni sodobni standard obravnave bolnikov s pridobljenimi in prirojenimi motnjami imunskega odziva (rakave bolezni v otroštvu, pridobljene imunske pomanjkljivosti, presajeni solidni organi in krvotvornih matičnih celic pri otrocih.)

 

Najpogostejše indikacije za bronhoskopijo pri otrocih so opredelitev zapore dihalne poti (sum na aspiracijo tujka; nepojasnjen stridor), na zdravljenje neodziven kronični kašelj in etiološka opredelitev okužb pri bolnikih z imunsko pomanjkljivostjo. Izkušen bronhoskopski tim lahko preiskavo varno opravi pri kritično bolnih otrocih v enotah intenzivne terapije, pri nedonošenih otrocih, ob načrtovanih težkih intubacijah in v sklopu nekaterih torakalnih kirurških posegov. Sodobni upogljivi inštrumenti in oprema omogočajo ponoven ogled in posredovanje posnetkov opravljenih preiskav tako za diagnostične kot tudi za izobraževalne namene.

 

“Upogljiva bronhoskopija je v sodobni pediatrični pulmologiji nepogrešljiva diagnostična in terapevtska metoda. Omogoča pregled in oceno dinamičnih lastnosti dihalne poti med spontanim dihanjem ter odvzem citoloških, tkivnih in mikrobioloških vzorcev iz dihalnih poti in pljučnega tkiva ter izvedbo številnih endoskopskih terapevtskih posegov, vključno z odstranjevanjem tujkov iz otroških dihalnih poti.”
Uroš Krivec, dr.med.

Vodja Službe za pljučne bolezni na Pediatrični kliniki v Ljubljani

 

 

Komplet zajema naslednje naprave: Videobronhoskop veliki BF P-190, Videobronhoskop mali BF-XP190 mali, Enota video bronhoskopija EXERA 3, Kamera CLV190, CV konverter, monitor in spiralni kabel.

 

Pomagajte nam zbrati za sodobno videobronhoskopijo z nakazilom donacije na TRR SI56 0510 0801 0447 959 (Abanka d.d.). (v skladu z 59. členom DDPO lahko podjetja izkoristite olajšave) uporabite kodo namena CHAR in namen donacije ZA VIDEOBRONHOSKOP, z nakupom fotografij Jana Pirnata, ki so na ogled na tej povezavi, z SMS donacijami na 1919 s ključno besedo OTROK5, organizacijo dobrodelnega dogodka v korist Ustanove za novo Pediatrično kliniko ali namenitvijo dela dohodnine vas in vaših najbližjih.

 

Najlepša hvala za vaš dar v imenu vseh otrok!

 

Ustanova za novo Pediatrično kliniko, Bohoričeva ulica 20, 1000 Ljubljana,
TRR: SI56 0510 0801 0447 959
NAMEN:ZA VIDEOBRONHOSKOP
sklic: SI00 040511
BIC banke: ABANSI2X
Koda namena: CHAR

 

V primeru, da zberemo več sredstev, kot jih je potrebnih za nakup kompleta za videobronhoskopijo, bomo sredstva namenili za nabavo druge potrebne opreme na Pediatrični kliniki. O tem vas bomo pravočasno obvestili na naši spletni strani.