Ustanova za Pediatrično kliniko

Dobrodošli!

Ustanova za novo Pediatrično kliniko v 25. letu delovanja uresničuje svoje poslanstvo s predajo novih pomembnih naprav Pediatrični kliniki UKC Ljubljana

tiskovkaupk_1 tiskovkaupk_2 tiskovkaupk_3  tiskovkaupk_5

Ljubljana, 28. marec 2019. Ustanova za novo Pediatrično kliniko je danes na krajši slovesnosti predala ultrazvočni aparat Službi za alergologijo, revmatologijo in klinično imunologijo, EKG aparat za Klinični oddelek za hematoonkologijo, nadgradnjo MR aparata za Službo za radiologijo ter dodatke k napravi za urodinamiko za Klinični oddelek za nefrologijo. Že v poletnih mesecih lanskega leta je ob podpori Odvetniške zbornice Slovenije predala ultrazvočni aparat KO za neonatologijo. V lanskem letu je tako zbrala in donirala za 198.857,56 € naprav.

Ustanova za novo Pediatrično kliniko je bila ustanovljena pred 25-imi leti. Še naprej svoja prizadevanja usmerja k izboljšanju kakovosti zdravljenja in diagnostike za najmlajše bolnike. Bistveno je prispevala k pridobivanju parcel, gradbenih dovoljenj in vsega potrebnega za začetek gradnje nove Pediatrične klinike, ki letos praznuje 10 let od odprtja. Ko je gradnjo Pediatrične klinike prevzela država, je Ustanova za novo Pediatrično kliniko svoje poslanstvo nadaljevala z zagotavljanjem nujno potrebnih naprav za različne oddelke klinike. V letu 2013 je zbrala sredstva za magnetno resonančni aparat, kar je bila največja donacija UKC v zgodovini naše države. Do danes je z zbiranjem sredstev omogočila nakup še 48 pomembnih naprav, ki izboljšajo diagnostiko bolezni otrok ali pripomorejo k učinkovitejšemu zdravljenju.

Vseskozi jo pri njenih prizadevanjih podpirajo številni donatorji, tako posamezniki kot podjetja, ki kljub temu, da živimo v času, ko je bolj pomembno imeti kot dati, še vedno donirajo za namene, za katere si prizadeva ustanova. Naprava, za katero zbira trenutno, stane 350.000 €. Gre za sekvenator naslednje generacije, ki bo omogočal bistveno hitrejšo genetsko diagnostiko in s tem zgodnejše odkrivanje različnih bolezni: prirojenih pomanjkljivosti imunskega sistema, endokrinoloških in kardioloških bolezni, prirojenih bolezni dihal, ledvic, centralnega živčevja, jeter in prebavil ter nekaterih drugih manj znanih prirojenih obolenj v otroštvu. Prav tako bomo lahko z njegovo pomočjo izvajali presejalno testiranje nekaterih presnovnih bolezni pri novorojenčkih. Izredno pomembno je tudi, da bomo lahko s pomočjo tega zmogljivega sekvenatorja izboljšali genetsko opredelitev ter s tem ciljano zdravljenje raka pri otrocih.

Z zgodnjo diagnostiko genetskih bolezni bomo pri številnih boleznih vplivali na kvaliteto klinične obravnave bolnih otrok in kvaliteto življenja otrok in njihovih družin.

Vsa podjetja in posameznike vabimo k podpori, saj naprava zelo pomembno prispeva k zdravljenju najmlajših bolnikov. Sodelavci ustanove si želijo, da bi ga našim najmlajšim zagotovili že ob 25. rojstnem dnevu ustanove, ki bo letos decembra.

Prostovoljne prispevke za nakup opreme za zdravljenje otrok lahko posamezniki in podjetja nakažejo na TRR Ustanove za novo Pediatrično kliniko: SI56 0510 0801 0447 959, sklic: SI00 121099, KODA NAMENA: CHAR, BIC banke: ABANSI2X. Za nakazan prispevek so na večini bank oproščeni plačila provizije. Kliknite tudi na https://www.ustanovazapediatricno.si/zelim-donirati/

Deli na omrežjih: