Ustanova za Pediatrično kliniko

Dobrodošli!

Akcija zbiranja donacij za radiometer, kapsulno endoskopijo in nočno poligrafijo že poteka!

Z vašo pomočjo smo doslej nakupili številne pomembne naprave in pomagali tudi pri nakupu najmočnejšega sekvenatorja naslednje generacije v regiji, te dni pa smo zagnali akcijo zbiranja sredstev za tri aparature: aparat za nočno poligrafijo, kapsulno endoskopijo in radiometer v skupni vrednosti 50.000 evrov.

Preberite več o delovanju naše ustanove in njenem poslanstvu v pogovoru s predsednico ustanove, pulmologinjo Marino Praprotnik.

V Sloveniji imamo eno najnižjih stopenj obporodne umrljivosti in umrljivosti novorojenčkov v svetu, ponašamo se z visoko kakovostjo preživetja in življenja te najbolj ranljive skupine bolnikov. Na KO za neonatologijo si prizadevajo, da bi zagotovili sredstva za nakup radiometra, naprave, ki omogoča hitro, obposteljno diagnostiko iz kapljice krvi, kar je ključnega pomena za zgodnje odkrivanje bolezenskih stanj ter pravočasnost in ustreznost zdravljenja. Uporabili bi ga pri kar 300 do 400 otrocih na leto.

Na Kliničnem oddelku za gastroenterologijo, hepatologijo in nutricionistiko Pediatrične klinike v Ljubljani zdravijo najbolj bolne otroke z boleznimi prebavil in jeter iz vse Slovenije. Da bi jim lahko zagotovili še boljšo zdravstveno oskrbo, so nujne posodobitve opreme, trenutno predvsem nakup aparata za kapsulno endoskopijo. Tako bi pridobili napravo, s katero lahko zelo natančno preiskujejo tanko črevo in s tem odkrijejo področja, ki jih pri otrocih z običajnimi endoskopskimi preiskavami črevesja doslej niso mogli.

Več v pogovoru z gastroenterologom Matjažem Homanom.

Kljub dobri ozaveščenosti o neugodnih posledicah motenj dihanja v spanju pri otrocih se lahko pripeti, da ostanejo bolezenski znaki neprepoznani ali nezadostno opredeljeni. Z večjim številom kakovostnejših naprav bi lahko opravili bolnikom prijaznejše in natančnejše meritve. Na Službi za pljučne bolezni na Pediatrični kliniki Ljubljana bi številnim otrokom pomagali z napravo za nočno poligrafijo.

Vabimo vas, da za nove naprave prispevate po svojih močeh. Vašo donacijo nam lahko nakažete na TRR Ustanove za novo Pediatrično kliniko.

Z aplikacijo spletne banke na vašem pametnem telefonu lahko poljubni znesek vplačate tako, da preslikate to QR kodo:

qr-koda

Pri vplačilu prek UPN QR naloga uporabite naslednje podatke:

Ustanova za novo Pediatrično kliniko, Bohoričeva ulica 20, 1000 Ljubljana,
TRR: SI56 0400 1004 6483 165
BIC banke: KBMASI2X
Koda namena: CHAR

sklic: SI00 1210

Za več informacij pišite na ustanovapk@gmail.com. Hvala!

V primeru, da zberemo več sredstev, kot jih potrebujemo za nakup omenjenih aparatur (50.000 evrov), jih bomo namenili za nakup drugih potrebnih naprav iz seznama prioritet. O tem javnost obveščamo na naši spletni strani in Facebooku.

Iskrena hvala za vašo podporo najmlajšim bolnikom!

Deli na omrežjih: